4 effectieve tips voor het verwijderen van onkruid

Het onkruid dat tussen de gazons, op de bestrating of zelfs op het grind groeit, is nooit mooi om te zien. Maar onkruid wieden is geen sinecure. Ontdek 4 effectieve trucs om van onkruid af te komen.

Grof zout
Grof zout is een van de meest effectieve manieren om van onkruid af te komen op terrasbestrating of grind. Gelukkig kost het bijna niets en is het milieuvriendelijk. Je moet echter oppassen dat je deze methode niet gebruikt om onkruid in je gazon te doden, omdat het je grasmat kan beschadigen.

Hoe gebruik je het?

Giet een handvol grof zout rechtstreeks op het onkruid in de tegels.
Herhaal deze handeling minstens 3 dagen om het diepst gewortelde onkruid te verwijderen.
Keukenzout is ook geschikt als grof zout niet beschikbaar is. De werking zal echter beperkt zijn, omdat het slechts een klein gebied kan behandelen.

Strooizout werkt ook heel goed tegen onkruid op trottoirs, trappen, stoepen en opritten.

Water koken: een van de 4 effectieve trucs om onkruid te verdelgen

De tweede natuurlijke truc om van onkruid af te komen is het gebruik van kookwater, of gewoon kokend water. Gooi het kookwater van pasta, aardappelen en andere groenten niet weg.

Giet het direct op de bestrating of het grind. Als er geen kookwater is, is kokend water ook prima. Herhaal dit een paar keer om al het onkruid te doden.

Gras of mulch
Kale grond stimuleert de groei van onkruid. Door je grond te mulchen voorkom je dat dit onkruid verschijnt.

Grasmaaisel is een goede mulch. Het is een goed idee om ze goed op te slaan. Strooi het maaisel over het met onkruid bedekte deel van je tuin en laat de magie gebeuren.

Deze methode zal je problemen echter alleen maar verergeren als het maaisel ook onkruid bevat.

Witte azijn: een van de 4 effectieve trucs om onkruid te verdelgen
We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar witte azijn is hét milieuvriendelijke product om in grote hoeveelheden in huis te hebben.

Giet witte azijn rechtstreeks op onkruid. Hiermee roei je het onkruid meteen uit, zeker als je dit 3 dagen lang herhaalt. Gebruik een spuitfles als het te reinigen oppervlak groot genoeg is.

Witte azijn is dubbel effectief als je het mengt met zout. Het mengsel doodt niet alleen het onkruid, maar voorkomt ook dat het teruggroeit.